Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Αυτές οι πληροφορίες είναι για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν την μοναδική υπαίθρια δραστηριότητα που οργανώνει η Railbiking in Greece.

Λειτουργούμε με προγραμματισμένες περιηγήσεις. Η κράτηση είναι απαραίτητη. Αν και η ποδηλασία είναι εύκολη θα πρέπει να είστε σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και να φοράτε κατάλληλα ρούχα (βλέπετε παρακάτω)

Το κόστος είναι 20 ευρώ το άτομο όταν πρόκειται για απευθείας κρατήσεις με κατάθεση στην τράπεζα. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Αρτέμιο στο +306934716888 για να σας πει για την διαθεσιμότητα και να σας δώσει τα στοιχειά του τραπεζικού λογαριασμού. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να κλείσετε μέσω της ιστοσελίδας Airbnb εδώ: https://www.airbnb.com/experiences/1492378
Το κόστος της νυχτερινής περιήγησης είναι 30 ευρώ

Ξεκινάμε τις περιηγήσεις μας από το σημείο επί της 28ης Οκτωβρίου εκεί όπου διασταυρώνεται με την σιδηροδρομική γραμμή δίπλα στο περίπτερο. Υπάρχει αρκετός χώρος για να παρκάρετε στο δρόμο. Εδώ είναι η θέση μας στους χάρτες της Google. https://goo.gl/maps/idVKPFyhBNMs445j9

Η περιήγηση διαρκεί  περίπου 2,5 ώρες. Θα κάνετε αρκετές στάσεις για να δείτε, να απολαύσετε τα αξιοθέατα και να ξεκουραστείτε

Το μήκους της ράγας που θα διανύσετε είναι 8 χλμ. Η διαδρομή, στο σύνολο της, είναι περίπου 16 χιλιόμετρα άνετης ποδηλασίας. Δείτε την διαδρομή στην εφαρμογή Google Earth πατώντας στο παρακάτω link
https://earth.google.com/earth/d/18TT_3I0ujVsQjuivK-oyiTKMTPA5uIQw?usp=sharing

Τα ποδήλατά μας δεν χρειάζονται κάποιες δεξιότητες για να τα οδηγήσει κάνεις. Έχουνε καθίσματα και ο αναβάτης βρίσκεται χαμηλά.

Θα πρέπει να είστε σε κατάλληλη ηλικία δεχόμαστε αναβάτες από 8 έως 80 ετών.
Πρέπει να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που σας δίνονται από τον οδηγό μας
Αν υποψιάζεστε ότι η οδήγηση ενός ποδηλάτου θα μπορούσε να θέσει την υγεία σας σε κίνδυνο για οποιοδήποτε λόγο, ή θα μπορούσε να επιδεινώσει μια προϋπάρχουσα κατάσταση παρακαλούμε ενημερώστε το προσωπικό μας. Είναι δική σας ευθύνη να μας ενημερώσετε για οποιαδήποτε ιατρική πάθηση ή σωματική αναπηρία, η οποία απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση ή προσοχή.
Οι γονείς / κηδεμόνες είναι υπεύθυνοι για τους ανήλικους και πρέπει να διασφαλίζουν ότι ακολουθούν τις οδηγίες του οδηγού της ομάδας μας.
Απαγορεύεται το κάπνισμα οποιαδήποτε στιγμή της διάρκειας της εκδρομής.
Μην κατεβαίνετε από το ποδήλατο κατά τη διάρκεια της περιοδείας χωρίς την άδεια του οδηγού σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπάρχοντά σας είναι ασφαλή.  Σε περίπτωση αν πέσει κάποιο αντικείμενο στις ράγες θα το περισυλλέξει κάποιος από την ομάδα μας και θα σας το επιστρέψει. 
Διαβάστε εδώ το πλήρες έγγραφο αποποίησης ευθυνών

Δυστυχώς η δραστηριότητα ( προς το παρόν τουλάχιστον είναι ακατάλληλη για κατοικίδια) 

Τα ποδήλατα μας διαθέτουν καθίσματα συνεπώς ο αναβάτης βρίσκεται χαμηλά και δεν χρειάζεται να ισορροπεί καθώς το δρεζινοποδηλατο είναι σταθεροποιημένο με τέσσερις ρόδες σε ράγες. 

Επειδή τα ποδήλατά μας είναι διθέσια σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως θα χρειαστεί να μοιραστείτε το ποδήλατό σας με άλλους αναβάτες. Εάν η παρέα σας αποτελείται από ζυγό αριθμό ατόμων αυτό αποκλείει το μοίρασμα του ποδηλάτου.

Ωστόσο, σε περίπτωση που η παρέα σας αποτελείται από μονό αριθμό ατόμων και δεν θέλετε να μοιραστείτε ένα από τα ποδήλατά σας μπορείτε να κλείσετε μία κενή θέση προκειμένου να εξασφαλίσετε την αποκλειστικότητα σας. Για παράδειγμα εάν είστε πέντε άτομα μπορείτε να κλείσετε 6 θέσεις εξασφαλίζονταςέτσι τρία ποδήλατα ακριβώς. 

 1. Μάσκες προσώπου
  Ακολουθούμε όλους τους κανόνες στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Φέρτε τη δική σας μάσκα προσώπου. Θα υπάρχει άφθονο απολυμαντικό χεριών διαθέσιμο από μας.
 2. Τα φάρμακα σας εάν έχετε αλλεργία σε κάτι
  Μην ξεχνάτε ότι θα είστε σε εξοχή όπου μπορεί να υπάρχουν έντομα και φυτά με γύρη τριγύρω. Εάν χρειάζεστε φάρμακα για την αλλεργία, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε μαζί σας.
 3. Ντυθείτε ανάλογα
  Πρόκειται να κάνετε πεντάλ οπότε καλό θα ήταν να φοράτε άνετα σπορ ρούχα και παπούτσια
 4. Σνακ
  Μπορετέ να φέρετε δικά σας σνακ. Προτιμήστε μπάρες δημητριακών και άλλες τροφές που θα σας δώσουν λίγη ενέργεια. Αν τα ξεχάσετε , δεν πειράζει στο σημείο έναρξης υπάρχει ένα περίπτερο όπου μπορείτε να προμηθευτείτε συσκευασμένο φαγητό Η περιβαλλοντική συνείδηση είναι προτεραιότητα στην Railbiking in Greece και έχουμε τοποθετήσει κάδους στις διάφορες στάσεις γευμάτων για την απόρριψη όλων των άδειων μπουκαλιών και των συσκευασιών τροφίμων. Ας κρατήσουμε το περιβάλλων καθαρό
 5. Νερό
  Πάρτε τουλάχιστον ένα μικρό μπουκαλάκι ανά ανάβατη
  αντηλιακή προστασία
  Για τις ηλιόλουστες μέρες μην ξεχνάτε την αντηλιακή σας κρέμα και τα γυαλιά
 6. Φωτογραφική μηχανή
  Υπάρχουν τόσα πολλά εκπληκτικά τοπία κατα μηκος της διαδρομης, μην ξεχνάτε την φωτογραφική σας μηχανή με επιπλέον μπαταρία ή power bank.

Οι περιηγήσεις μπορούν να γίνουν εάν υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να φέρετε κάποιο αδιάβροχο μαζί σας. Στην περίπτωση ακύρωσης της περιήγησης απο την Railbiking in Greece λόγο επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, οι αναβάτες θα λάβουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Scroll to Top