ΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΜΕΓΑΡΑ – ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η δημοφιλέστερη επιλογή! Αυτή η περιήγηση είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι τρείς ώρες, με αρκετές στάσεις κατά την διάρκεια της. Συνολικό μήκος της διαδρομής με επιστροφή είναι 14 χιλιόμετρα άνετης ποδηλασίας. Θα κάνετε ποδηλασία στον ιστορικό μετρικό σιδηρόδρομο μαζί με έναν από τους οδηγούς μας.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Καθώς η μέρα μετατρέπεται σε νύχτα, το τοπίο αποκτά έναν εντελώς νέο χαρακτήρα. Τα γνωστά αξιοθέατα κατά μήκος του μετρικού σιδηρόδρομου  είναι πλέον λουσμένα από τη λάμψη των φαναριών της Αττικής Οδού, ομως σύντομα θα βρεθείτε τυλιγμένοι στο σκοτάδι καθώς περνάτε μέσα από ένα τούνελ. Υπάρχει κάτι μαγικό στο να κάνεις πετάλι στις γραμμές του τρένου μέσα στη νύχτα. H περιήγηση είναι ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν να αποφύγουν τη ζέστη της ημέρας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ TOUR

Λυπούμαστε, αλλά προς το παρόν η δυνατότητα δημιουργίας αποκλειστικών τουρ δεν είναι διαθέσιμη. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και ελπίζουμε να σας προσφέρουμε ξανά αυτή την επιλογή στο μέλλον.

Συχνες ερωτησεις και απαντησεις

Η σελίδα περιλαμβάνει συχνές ερωτήσεις που αναφέρονται σε θέματα όπως η ασφάλεια της δραστηριότητας, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, η διαθεσιμότητα των ποδηλάτων και άλλα σχετικά θέματα. Ο σκοπός της σελίδας είναι να δώσει απαντήσεις στις συχνότερες απορίες που έχουν οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με τη δραστηριότητα του railbiking και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για μια ασφαλή και απολαυστική εμπειρία στις όμορφες ελληνικές εξοχικές περιοχές.

Για να κάνετε railbiking, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα με το προτεινόμενο τουρ και να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή κρατήσεων για να κλείσετε τη θέση σας εύκολα και γρήγορα. Αφού η κράτησή σας επιτυχημενος ολοκληρωθεί, θα λάβετε ένα email με την επιβεβαίωση και περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά την περιήγηση σας. 

Οι τιμές της περιήγησης διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της περιήγησης και τη σεζόν. Μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες τιμές στη μηχανή κρατήσεων κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένο tour που σας ενδιαφέρει. Εκεί θα βρείτε περαιτέρω λεπτομέρειες για το κόστος της περιήγησης και τις υπόλοιπες σχετικές πληροφορίες. 

Η διεύθυνσή μας είναι στην οδό 28ης Οκτωβρίου στα Μέγαρα, δίπλα στο περίπτερο όπου διασταυρώνεται με την σιδηροδρομική γραμμή. Θα μας βρείτε εύκολα, καθώς υπάρχει ένα κόκκινο κοντέινερ που γράφει με άσπρα γράμματα Railbiking. Επιπλέον, υπάρχει αρκετός χώρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας κοντά σε εμάς. Αν θέλετε να δείτε τη θέση μας στους χάρτες της Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/maps/V9taoxhQue68b5Lt6

Η περιήγηση διαρκεί περίπου 3 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα κάνετε αρκετές στάσεις για να απολαύσετε τα αξιοθέατα και να ξεκουραστείτε. Καθώς ο στόχος της εκδρομής είναι να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου και να ανακαλύψετε τα μυστικά της περιοχής, οι στάσεις είναι σημαντικές για να μπορέσετε να εξερευνήσετε πλήρως τη διαδρομή.

Η διαδρομή που θα διανύσετε είναι περίπου 14 χιλιόμετρα (7 χλμ με επιστροφή )  και προσφέρει μια άνετη διαδρομή ποδηλασίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα πανέμορφα τοπία και να επισκεφτείτε αξιοθέατα στην περιοχή. Για να έχετε μια προεπισκόπηση της διαδρομής, μπορείτε να ανοίξετε τον χάρτη στην εφαρμογή Google Earth πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://earth.google.com/earth/d/18TT_3I0ujVsQjuivK-oyiTKMTPA5uIQw?usp=sharing

Όχι, δεν είναι δύσκολο να οδηγήσετε ένα railbike! Τα railbikes μας είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε οποιοσδήποτε μπορεί να τα οδηγήσει, ακόμα και άτομα που δεν έχουν καμία εμπειρία στο ποδήλατο. Αντίθετα με ένα συμβατικό ποδήλατο, τα railbikes έχουν κάθισμα και δεν απαιτούν ισορροπία, οπότε είναι εξαιρετικά εύκολα στη χρήση τους.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι οι αναβάτες πρέπει να μπορούν να φτάσουν τα πετάλια. Για αυτό το λόγο, δεχόμαστε παιδιά άνω των 10 ετών. Επίσης, τα πρωτα 500 μέτρα της διαδρομής είναι μια μικρή ανηφόρα που απαιτεί λίγη προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια η διαδρομή είναι πολύ εύκολη.

Συνολικά, θα περάσετε μια ευχάριστη και ξεκούραστη ώρα στα railbikes μας, χωρίς να χρειάζεστε κάποιες ειδικές δεξιότητες ή εμπειρία στο ποδήλατο. Απλά ελάτε με άνετα ρούχα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια όμορφη εμπειρία στη φύση!

Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα του railbiking είναι οι εξής:

  • Υπογραφή του έγγραφου αποποίησης ευθυνών και ανάληψης κινδύνου, που απαιτείται για τη λειτουργία οποιασδήποτε υπαίθριας δραστηριότητας.
    https://railbiking.gr/disclamer/
  • Κατάλληλη ηλικία, από 10 ετών και άνω.
  • Τήρηση των οδηγιών που δίνονται από τον οδηγό της ομάδας.
  • Υπευθυνότητα των γονέων/κηδεμόνων για τους ανήλικους και διασφάλιση ότι ακολουθούν τις οδηγίες του οδηγού της ομάδας.
  • Ενημέρωση του προσωπικού για οποιαδήποτε ιατρική πάθηση ή σωματική αναπηρία, η οποία απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση ή προσοχή.
  • Απαγόρευση καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Μην κατεβαίνετε από το ποδήλατο κατά τη διάρκεια της περιοδείας χωρίς την άδεια του οδηγού σας.

Αυτές οι προϋποθέσεις θεσπίζονται για την ασφάλεια και την ευημερία των αναβατών και των υπόλοιπων συμμετεχόντων στη δραστηριότητα

Δυστυχώς προς το παρόν η δραστηριότητα δεν είναι κατάλληλη για κατοικίδια. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει μια εξαίρεση και να μεταφερθεί το κατοικίδιο μαζί με τον αναβάτη σε ένα μικρό σιδηροδρομικό βαγονάκι, με επιπλέον κόστος. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε σχετικά με τη διαθεσιμότητα αυτης της επιλογής. 

Η ασφάλεια των αναβατών μας είναι απόλυτα προτεραιότητα για εμάς. Τα ποδήλατά μας διαθέτουν καθίσματα και σταθεροποιημένο σύστημα με τέσσερις ρόδες σε ράγες, καθιστώντας τη δραστηριότητα ασφαλή και εύκολη για όλους. Επιπλέον, οι αναβάτες μας είναι υποχρεωμένοι να φορούν ζώνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη ασφάλεια τους. Ενώ η κακή χρήση μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο του ποδηλάτου από τις σιδηροδρομικές γραμμές, η πιθανότητα τραυματισμού είναι ελάχιστη. Συνεπώς, μπορείτε να απολαύσετε τη δραστηριότητα μας με απόλυτη ασφάλεια και ευχαρίστηση.