Λίγα λόγια για μας και τι είναι το railbiking

Aσχολούμαστε με αυτή την ιδέα για πάνω από μία δεκαετία

Εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία ασχολούμαστε με την ιδέα του Railbiking, δηλαδή της ποδηλασίας πάνω σε ράγες τρένου. Αυτός ο όρος προέρχεται από τη σύνθετη λέξη “rail” που σημαίνει ράγα και “biking” που σημαίνει ποδηλασία.

Η ιδέα του Railbiking in Greece προέκυψε από μια απροσδόκητη παρατήρηση του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρόμου το 2011. Έκτοτε, ακολούθησε μεγάλη έρευνα και πειραματισμός, προκειμένου να εξελιχθεί η ιδέα σε ένα ξεκάθαρο όραμα για την Ελλάδα.

Η πραγματοποίηση της ιδέας αυτής απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση, αλλά επιτέλους το Σεπτέμβρη του 2021, μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών, καταφέραμε να αναπτύξουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας σε συνεργασία με τον ΟΣΕ. Έτσι, οι περιηγήσεις ποδηλασίας πάνω σε ράγες του τρένου στην Ελλάδα είναι πλέον πραγματικότητα.

Αρτέμιος / Γιώργος

Αποστολή

Στην Railbiking in Greece αξιολογούμε τις δυνατότητες του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού, για τη διατήρηση της βιομηχανικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και το άνοιγμα του εύρους των τουριστικών υπηρεσιών, που θα δώσει ενίσχυση στη οικονομία.

Όραμα μας

Το όραμα της Railbiking in Greece είναι να παρέχει ασφαλείς, αξιόπιστες και διασκεδαστικές περιηγήσεις στους επισκέπτες της Αττικής, χρησιμοποιώντας τουριστικές ποδηλατοδρεζίνες στο ανενεργό δίκτυο στην περιοχή Μεγάρων ως τα Πολυβολεία της Κακίας Σκάλας.

Οι αξίες μας