Λίγα λόγια για μας και τι είναι το railbiking

Aσχολούμαστε με αυτή την ιδέα για πάνω από μία δεκαετία

Ο όρος Railbiking είναι η κωδική ονομασία για την ποδηλασία πάνω σε ράγες τρένου. Είναι μια σύνθετη urban-dictionary λέξη που βγαίνει από το «rail-ράγα και το biking ποδηλασία» .

Η ιδέα του Railbiking in Greece δεν γεννήθηκε ξαφνικά όπως με τον Αρχιμήδη που βρήκε την λύση φωνάζοντας «Εύρηκα – Εύρηκα!». Η πρωτότυπη αυτή ιδέα αρχίζει από το 2011 με μια απροσδόκητη παρατήρηση του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρόμου και έπειτα ακολούθησε πολύ έρευνα και πειραματισμοί ώστε αυτό τελικά να ωριμάσει σε ξεκάθαρο όραμα για την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και χρειάστηκε μεγάλος κόπος και πολλές θυσίες για να γίνει η ιδέα του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού πραγματικότητα.

Το Σεπτεμβρη 2021 έπειτα από πιλοτικό project που κράτησε 2 χρόνια καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας σε συνεργασία με τον ΟΣΕ. Οι περιηγήσεις ποδηλασίας πάνω σε ράγες του τρένου στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός.

Αρτέμιος / Γιώργος

Αποστολή

Στην Railbiking in Greece αξιολογούμε τις δυνατότητες του σιδηροδρομικού ποδηλατοτουρισμού, για τη διατήρηση της βιομηχανικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και το άνοιγμα του εύρους των τουριστικών υπηρεσιών, που θα δώσει ενίσχυση στη οικονομία.

Όραμα μας

Το όραμα της Railbiking in Greece είναι να παρέχει ασφαλείς, αξιόπιστες και διασκεδαστικές περιηγήσεις στους επισκέπτες της Αττικής, χρησιμοποιώντας τουριστικές ποδηλατοδρεζίνες στο ανενεργό δίκτυο στην περιοχή Μεγάρων ως τα Πολυβολεία της Κακίας Σκάλας.

Οι αξίες μας

Scroll to Top